Ahvenisto Race Circuit - Fanisivut

 

Varikolla kuiskittiin

 

Vuodet -79, -80 ja 81
Vuosi 1982
Vuosi 1984

*
VM 5/79 EM-rallicrossin suomen osakilpailu tullaan ajamaan Ahvenistolla, sillä nyt sitten Keimolan taru on todellakin loppu. Wihuri OY on päättänyt, että Keimolassa ei enää ikinä ajeta minkäänlaista kilpailua, vaan jäädään odottamaan rata-alueen kaavoittamista johonkin muuhun ja samalla sen arvoa lisäävään käyttöön.
*
VM 5/79 Vihdoinkin Suomessa tullaan ajamaan todella timantti ratakisa (jo on aikakin ennen kuin lopullisesti loppuu): 2.-3.6 Ahvenistolle tulee Ruotsista yli 20 Camaroa, joista neljä vuokrataan seuraaville suomalaisille kuskeille: Keke Rosberg, Timo Mäkinen, Markku Alen ja Leo Kinnunen. Jaa - etteikö kansaa tule...
*
VM 5/79 Samassa yhteydessä Hämeenlinnassa on muutakin showta tarjolla; on normaalit SM-lähdöt, FHRA:n parinkymmenen parhaan ajoneuvon liikkuva näyttely, pieniä kiihdytysnäytöksiä oikein nopeilla laitteilla, roskapönttöluokka ja Satu Östringin paraatipimut marssimassa. Ei oikeastaan jää puuttumaan muuta kuin kaunis ilma. Ja toivottavasti ei puutu sekään. Linnamaan Joke pyörittää tunnetulla vauhdillaan diskoa sellaisella vauhdilla, että luultavasti ainakin sen jälkeen tullaan koko rata-alue siirtämään muualle meluhaitan takia.
*
VM 6/79 Entisen kilpa-autoilijan Leo Kinnusen tilaisuus (?) ajaa Camaroa Ahvenistolla kaatui Leon liiallisiin palkkiovaatimuksiin. Mikäli näin on niin se on valitettavaa, koska eipä Lexalla noita tilaisuuksia turhan tiuhaan enää ollut - eikä taida tulla olemaankaan...
*
VM 7/79 Ruotsalaiset Camaro-kuskit olivat niin tyytyväisiä Ahveniston kisaan, että aikovat tulla ensi vuonna uudelleen ja vielä suuremmalla joukolla. Myös suomalaisille järjestetään enemmän ja parempia autoja.
*
VM 11/79 Kaikkien muiden autourheilussa vallitsevien sotatilojen lisäksi on Ahvenistolla puhjennut makkarasota. Eli kiista siitä kenelle oikein varikolla tapahtuva myyntitoiminta kuuluu. Pohjoisen Hämeen suunnalta lähtöisin olevat tahot ovat sitä mieltä, että kaupungin Bisse Airaksiselle luovuttamaa alan yksinoikeutta ei tarvitse kunnioittaa, vaan että nämäkin tulot kuuluvat kerholle. On jopa väläytelty mahdollisuuta, että ko. kerhon järjestämistä kisoista saattaa tulevaisuudessa "unohtua" formula-v kokonaan pois. Näin sitä autourheilua pitää rakentaa, kyllä varmasti taas päivälehdistäkin löytyy tilaa...
*
VM 1/80 Ahveniston Camaro-Cupiin olisi todellakin vakavahenkinen tarkoitus saada Rosbergin Keke ajamaan. Varsinmin nyt kun Ruotsin - Gp on poistettu kalenterista, niin pienen Ahvenistolla pistäytymisen ei pitäisi häiritä liiemmin ohjelmaa.
*
VM 1/80 Toukokuussa Hämeenlinnassa tullaan ajamaan kova kansainvälinen ratatapahtuma. Tuolloin (11.5) ajetaan kaikkiaan kolmen luokan PM-osakilpailu: FV 1300, FV 1600 ja ryhmä 1+ alle 1600. Joten ei rata-autoilun kansainvälisyys ihan vielä ole Suomessa pois pyyhkäisty.
*
VM 8/80 Ahvenistolla vielä melko vaatimattomasti esiintyneet Fordin pikkuprotot, Sports kaksitonniset, ovat herättäneet melkoista kiinnostusta Suomessakin. Onhan totta että ko. auto on halvempi hankkia kuin kohtuullisen kokoinen 1+ ryhmän rata-auto. Ehkäpä niitä jo Elokuussa nähdään Ahvenistolla enemmänkin.
*
VM 8/80 Harri Kangas otti ja piti huolta siitä, että Ahvenistolla voittanut Formula Ford jäi suomeen. Auto on varmasti lajinsa huippuluokkaa, joten kyllä se siitä pikkuhiljaa herää meilläkin eloon.
*
VM 8/80 Oikein huolellisella kaadolla saa kuuluisuutta. Niinkuin Matti Alamäki, jonka Porsche on saanut kunnian päästä TV:n urheiluruudun avausfilmiin. Jos tosin olisi autourheilustakin voinut valita jonkin muun kuvapalan kuin lipan...
*
VM 8/80 Espoon Automuseon puuhapappa Rafu Huhta aikoo hankkia ensi kevääksi Ahvenistolle varsin edustavan valikoiman vanhoja urheiluautoja Ruotsista. Siellähän toimii aktiivinen Ferrarikerho, jonka kokoukseen kerääntyy hieno joukko vanhempaa ja uudempaa sporttiautoa.
*
VM 9/80 Paremminkin mantsa ja jääratamiehenä tunnettu Ilkka Heinäaho on nähty Ahvenistolla RR-pyörän sarvissa. Aikooko "Ili" palata asfalttikuvioihin lähes 10 vuoden tauon jälkeen jää nähtäväksi. Täytyy todeta vain että vanha suola janottaa.
*
VM 10/80 Camarojen kilpailutoimintaa yritetään elvyttää ensi kesänä järjestämällä ainakin toinen näyttävä kilpailutapahtuma Ahveniston suuren kisan lisäksi. Mikäpä siinä, kyllähän isoja ja äänekkäitä autoja mielikseen katsotaan kunhan niitä saadaan viivalle riittävä määrä. Muuten käy niinkuin FF Sports 2000:lle, hyvä ajatus kariutuu siihen että vain kolme pirssiä on viivalla.
*
VM 1/81 Sundströmin Mikko Nowerco-teamin kanssa tuomasssa Ahvenistolle 3.5 litraista Roveria. Epävirallinen tieto kertoo auton osallistuneen viime kaudella Englannin rata-sarjaan melkoisella menestyksellä.
*
VM 3/81 Eltsun ajot heräävät henkiin tämän vuoden toukokuun 16. päivä. Tuolloin on kulunut 50-vuotta suomen ensimmäisistä suurajoista. Jotka sitten jo seuraavana vuonna muuttuivat Eäintarhan ajoiksi. Ruotsista saapuu maahamme komea joukko (noin 30) vanhaa kilpailukalustoa ja kaikki suomessa säilyneet ajokit tuodaan paikalle myös. Eltsun ajojen järjestäjistä on vielä kuusi jäljellä ja he tulevat olemaan kunniakansalaisina paikalla. Mitään kilpa-ajoa ei ole tarkoitus järjestää, vaan näytösluontoinen tapahtuma ratakierroksineen, jonka jälkeen kalusto on sopivalla paikalla yleisön nähtävinä. Seuraavana päivänä sunnuntaina sama kalusto esiintyy Ahveniston radalla näytösajojen merkeissä.
*
VM 3/81 Keke Rosbergin kaksivuotinen työsopimus Fittibaldilla on hieman entistä vapaampi. Nyt nimittäin on sallittu muillakin laitteilla ajo, ei tosin formuloilla. Ilmeisesti keke tullaankin näkemään Ahveniston camarojen lisäksi saksalaisten "vakioautojen" puikoissa.
*
VM 3/81 Kesän alusta tuntuu tulevan huomattavan näyttelypitoinen. Toukokuun viiimeisenähän viikonloppuna on jäähallissa autourheilunäyttely ja viikkoa sen jälkeen Hämeenlinnan jäähallissa tapahtuu autoilu -81 näyttely, joka siis juuri ajoittuu Ahveniston vauhtipäivien kohdalle. Hämeenlinnassa riittää tuolloin pällisteltävää.
*
VM 3/81 Ahveniston Vauhtipäivien kansainväliset lähdöt ovat vaarassa, sillä kaupunki ei ole vielä tehnyt radan tarkastuksessa vaadittuja muutoksia. Jos näin kävisi, niin ei nähtäisi camaroita, Formula Fordeja, Super-VW:tä, 1+:aa tai muitakaan ulkomaalaisia autoja/kuljettajia. Toivottavasti jotain ehtii tapahtua.
*
VM 6/81 Keke Rosberg tuo Ahvenistolle tullessaan toisen F1 kuljettajan, kunhan saapi takuut siitä, että Camarot ovat riittävän hyviä. Nimi on vielä pieni salaisuus, ellei etunimi ole sitten elio...
*
VM 7/81 Syy Ahveniston em-crossin palkintotuomariston pikaiseen, mutta ankaraan päätöksentekoon on selvinnyt. Osalla tuomariston jäsenistä oli nimittäin niin kiire pois paikalta ennen ruuhkaa, että he eivät ehtineet olla paikalla edes kilpailun loppuun, vaan poistuivat paikalta A-finaalin aikana.
*
VM 8/81 Ahveniston Vauhtipäivillä alkaa olla jo sen verran mainetta, että saksalaiset viitosryhmän vakioautot haluaisivat ajaa näytösluontoisen kisan tapahtuman yhteydessä. Tosin rata on aika hidas näille yli 300 kulkeville 600-800 hevosvoimaisille peleille, mutta olisihan niissä varmaan silti katsomista.
*
VM 8/81 Chico Serra piti Ahveniston radasta, koska hän vanhana F3-mestarina on tottunut Englannin hitaampiin varsin syheröisiin ratoihin. Tosin ensimmäinen yritys yli nyppylän hieman huimasi koska ei tiennyt edes minne päin rata jatkuu...

*
VM 6/82 Koska Raimo Kandolin on epäonnistunut ponnisteluissaan siirtää Detroitin F1-kisa toiselle päivämäärälle, emme tänä vuonna tule näkemään kekeä camaron puikoissa Ahvenistolla. Sattuvat nimittäin kisat samalle päivämäärälle, joten työ kutsuu Keken toisaalle... Se ei kuitenkaan estä meitä kaikkia menemästä Apparalle tarkkailemaan kovia kapinoita.
*
VM 6/82 Kuuluisa hovivalokuvaaja ja kilpa-ajuri Antti Puskala aikoo kauhistuttaa useita rata-autoilun ystäviä. Koska Keke on estynyt saapumasta Ahveniston Vauhtipäiville kesäkuun alussa aikoo Ana osallistua rataleimakursseille ja edelleen Ahveniston kisaan. Ei kuitenkaan sentään camarolla vaan omalla kostovaunullaan.
*
VM 10/82 Keke Rosberg lahjoitti 100 nimikirjoituksellaan varustettua julistetta huutokaupattavaksi Suomen Punaisen Ristin hyväksi. Keskihinnaksi hotelli Rantasipi Aulangolla muodostui seitsemisenkymppiä. Keke asusti Ahveniston Syyskisan aikana Aulangolla.
*
VM 5/83 Monitoimimies Robert Lappalainen on hankkimassa varsin nopeaa laitetta Ahveniston Vauhtipäiville. Kyse on jsotain yli 600 hevosvoimaisesta ammuksesta. Robertin on nähty tähyävän sen verran kaihoisasti Rutosin suuntaan, jossa moisia autoja on tarjolla.
*
VM 7/83 Keke Rosberg tulee ajamaan Camaroa tai vastaavaa Ahvenistolle 20-21.8., sillä F1 osastolla sattuu tuolloin olemaan välipyhä.
*
VM 7/83 Jokke Kallio tarjosi lehtiväelle elämyksen joka ei hevillä unohdu. Turkulainen kyyditsi toimittajat Fiatinsa kakkosohjaajan paikalla Ahveniston rataa muutaman kierroksen. Mainio PR-tilaisuus päättyi saunomiseen ja illanviettoon Aulangolla. Ja meillä oli niin hauskaa...
*
VM 7/83 Tampereen UA ei sittenkään halua julkisuutta Ahveniston Vauhtipäiville. Kisaviikon maanantaina puhelinnumero josta lehtiväelle luvattiin antaa tietoja, antoi herttaisen naisihmisen äänellä tiedot automaattisesti: "Olen kaupunkiasioilla palaan klo 14." Ei siinä mitään, mutta sama nauha pyöri vielä klo 18 jälkeenkin.
*
VM 7/83 Vauhtipäivien järjestäjä on saanut monelta taholta sapiskaa. Väitetään, että mm. Harri Kangas jäi pois F-kolmosineen järjestäjän haluttomuudesta osallistua millään lailla matkakustannuksiin.
*
VM 7/83 Ahveniston rataa voi vuokrata ja harjoittelemaan pääsee varsin kohtuullisin hinnoin. Ajoharjoittelu kilpa-laitteilla on luvallista tiistaisin hintaan 60 mk/auto. Vastaavasti koko radan saa vuokrattua 900 mk hintaan. Muina päivinä ja muuhun käyttöön rata on tarjolla 550:llä markalla koko päiväksi, kertoi radan hoitaja Allan Jaatinen. Hämeenlinnan kaupugin ulkoiluvirastosta rva Tolvanen antaa puhelimitse tietoja tilanteesta virka-aikana.
*
VM 8/83 Jos on uskomista herra Petrellin kirjoituksiin päivälehdissä lienee Harri Ruusun mini maailman nopeimpiin kuuluva. Herra näet väitti, että Harrin mini olisi nopeampi kuin "kohutut Camarot". Minit ovat kiertäneet esim. Ahveniston radan parhaimmillaan 1.32 pintaan kun taas esim. Lappalaisen paalupaikka keväisessä camarocupissa oli 1.27 sek. Eroa vaatimattomasyi 5 sek. Petrellin kirjoitukset lienee vastaisuudessa parasta ottaa ikäänkuin "varovasti".
*
VM 8/83 Olemme sitä mieltä, että oleellisena osana rata-ajoihin kuuluu luonnollisesti kuuluva kuulutus! Emme tarkoita tällä ainoastaan kuuluttajan persoonaa vaan laitteistoja, jotka monessa tapauksessa ovat naurettavan antiikkisia ja huonosti toistavia. Eikä vähiten Ahveniston rinteillä. Luulisi siinä yleisönkin turhautuvan kuuluttajasta puhumattakaan.
*
VM 8/83 Saattaapi olla, että näemme Mikko Sundströmin elokuun Ahveniston kisassa ajamassa tehtaan A-ryhmän Ritmo Abarthia, jollainen lienee Autonovolle tarjolla. Hyvää harjoittelua vanhalle mikromiehelle ralli-Ritmoa odotellessa.
*
VM 12/83 Timo Virtanen olisi myymässä autoaan. Timon autolla ajoi paluuta radoille tekevä Kari Suominen hienosti seitsemänneksi Ahvenistolla

 

 

*
VM 1/84 Ahveniston PM-kilpailuissa mahtava äänisellä Kawasaki-LCR sivarillaan puhetta aiheuttanut Peter MR decibel Andersson on aikeissa kiertää EM-sarjan kisoja ensi vuonna. Ensi töiksi mies myi Kawasakin 1000 kuutioisen nelikon ja hommasi kolme 500 kuutioista Yamaha OW 35 moottoria.
*
VM 2/84 Ensi kesänä tullaan näkemään lisää jokkista telkkarissa: MTV lähettää kaksi tunnin pituista ohjelmaa peräkkäisinä keskiviikkoina, 11.7 Nukarin montulta ja 18.7 Ahvenistolta. Kyseessä on ikäänkuin harjoitus ehkä vuonna -85 käynnistyvää MTV-Cupia varten, jolloin kisat lisääntyvät kolmeen. Puhepuolesta huolehtii Jorma Pulkkinen.
*
VM 5/84 Ahveniston Syyskilpaan 11-12.8 on taas tulossa maailman huippukuljettajia vierailevaksi tähdeksi. Kaikki viittaavat vakaasti siihen, että nimi olisi Keke Rosberg. Ainakin se viikonloppu on F1 kalenterissa tyhjänä.
*
VM 5/84 Televisioonista tulee suora lähetys JM-luokan kisasta Ahvenistolta. Kyseessä on Hämeenlinnan UA:n järjestämä MTV-ajo.
*
VM 6/84 Tulemme pitkästä aikaa näkemään Henkka toivosen kotimaisella radalla, nimittäin Ahveniston Vauhtipäivillä henkan ajokkina on turbokoneella varustettu Porsche 936, joka on osoittautunut riittävän nopeaksi mm. Lemansissa.
*
VM 6/84 Kesäkuussa ajettavilla Ahveniston Vauhtipäivillä joutuu apparan radan asfaltti todella kovalle koetukselle. Super Saloon luokassa on nimittäin tulossa mukaan Peter Sanden niminen kaveri joka on luvannut panna apparan radan asfaltin rullalle Opel Commodorella jossa koneena on 7,4 litran Chevroletin isolohko. Huh huh.
*
VM 6/84 Samaisilla Vauhtipäivillä on luvassa myös oikea Chevrolet Corvette jonka 600hv:ta panee kyllä auton liikkumaan. Mielenkiintoista on kyllä nähdä miten vette taipuu Apparan suolenkin tiukkoihin kurveihin.
*
VM 6/84 Jäillä isoa viitosryhmää ylivoimaisesti hallinnut Nils-Gustav Viik tähtää Bemarillaan myös Vauhtipäivien Super Saloon luokkaan. Porschet ovat kovimpia vastuksia mutta ei Ahvenistolla pelkillä tehoilla juhlita, sanoo nikke luottavaisesti.
*
VM 6/84 Toisen polven kuuluttaja Timo Pulkkinen, joka hoiteli niin Päijänteen Ympäriajot kuin myös Hämeenlinnan ajot on lajin hallitseva kaveri. Alkaa isä Jormalle tulla vakava haastaja vaikkapa TV:n juontajahommiin omasta pojasta.
*
VM 6/84 Hämeenlinnan ajojen lehdistöpalvelu sai täyden kympin. Oli jopa rakennettu oma putkikatsomo lehtiväelle varikkokatoksen kulmalle.
*
VM 6/84 Valmennuspäällikkö Jaakko Markulan 20-vuotisjuhlakisa piti tapahtuman Hämeenlinnan ajojen merkeissä, nyt se siirtyi Kemoran avajaisiin.
*
VM 7/84 Asiantunteva valtakunnallinen moottoriurheilulehti Seura on puuttunut moottoriurheiluun: "Tätä on odotettu joka vuosi", totesi Seura Ahveniston helikopterionnettomuudesta tarkoittaen ikäänkuin sitä, että moottoriurheilukilpailuiden järjestäjä oli ottanut tietoisen riskin salliessaan kopterin paikalletulon "jälleen". Nyt vaan sattuu olemaan niin, että Ahveniston lähes 20-vuotisen historian aikana tämä oli tasan toinen kerta kun paikalla oli yleisölennätystä kopterilla. Kovia ovat Seuran ennustajat, kun ovat silti osanneet tapausta silti jo odottaakin! Odotamme Seuralta oikaisua näyttävästi.
*
VM 8/84 Ahveniston Syyskilpailut 11.-12.8. tulevat saamaan mielenkiintoista lisäväriä, kun Keke Rosberg tuo paikalle Williamsin, jolla voitti Monacon viime vuonna ja suorittaa näytösajon. Saattaa olla, että epävirallinen noin 1.16 rataennätys on vaarassa, jos vain on kuivaa.
*
VM 10/84 AKK jakelee varoituksiaan lähes lonkalta. Parikin kilpailijaa tuomittiin syytä ilmoittamatta poisjääneiksi Ahveniston ratakisoista, vaikka kumpikin oli osallistunut ja keskeyttänyt ajonsa ennen ruutulippua. Vaatiikohan AKK, että vasta maaliin tulo todistaa kuskin olleen mukana kilpailussa.
*
VM 10/84 Suomen Autourheiluliiton päävalmentaja Timo Mäkinen oli ilmoittanutunut Ahvenistolle ruotsalaisena. Timo kun kantaa kaunaa AKK:lle saamastaan kilpailukiellosta.
*
VM 11/84 Rallicrosskisoissa mukana pyörivä Lasse Lehtinen ei liiemmälti piittaa säännöistä. Ahveniston SM-kisoissa Lasse pöllähti siviiliautollaan radan poikki perävaunuaan hakemaan, vahinko vaan, että kisa oli vielä kesken. Lasse kun oli pudonnut finaaleista niin kiire kotiin iski päälle.
*
VM 11/84 Ei VM:n kuvaajaliivi sentään henkivakuutusta vastaa. Eräskin kuvaaja seurasi Ahveniston rallicrossia vaarallisen lähellä ajouraa. Liivien tarkoituksena on helpottaa kuvaajien työskentelyä, ei suinkaan maalitauluna olemista.
*
VM 11/84 Ahveniston jokamieskisat tullaan ajamaan vastaisuudessa toiseen suuntaan kuin tähän saakka. Lähtö tulee tapahtumaan varikkokatoksen päästä kohti yleisöä, jolloin näköalat starttiin paranevat ja saadaan mielekkäämpi lähtöalue. Tämä koskee vain jokkista - ellei sitten myös crossia?
*
VM 12/84 C-ryhmän proto Porscheja nähtäisiin jälleen ensi vuoden Ahveniston Vauhtipäivillä. Toista ajaisi Henkka Toivonen ja toisen Porschen ohjaamossa istuisi eräs maailmanmestari.

Free Web Template by Hoover Web Design