Ahvenisto Race Circuit - Fanisivut

 

Uutiset

 

Suomen suurin rata - kilpailu Historic Grand Race 16.-17.8.14

Tämä jokavuotinen hieno tapahtuma on lähestymässä. Kilpailu joka kerää yleisöä saman verran tai jopa enemmän kuin eräät kansainväliset kisat Suomessa. Tämähän on kumminkin pääasiassa kansallinen tapahtuma vaikka tänä vuonna kilpailu on osa kahden osakilpailun Gulf Nordic Historic Challenge sarjaa eli tarkoittaa sitä, että pohjoismaisia kuljettajia saattaa olla paikalla totuttua enemmän. Kuljettajia on tämän hetken tiedon mukaan huikeat 180 kpl. On kyllä karmee määrä. Jos ajatellaan, että rata-sm sarjassa on noin ehkäpä normaalisti 100 vähemmän niin onhan tuo hieno määrä. Toisaalta kyseessä kaksi eri sarjaa joten niiden vertailu on omalla tavallaan vähän turhaa. Nykyaikainen kalusto on pääasiassa kalliimpaa kuin tuore, vai onko sittenkään?

Ilmoittautuneita kuljettajia voi seurata täältä. Kilpailun viralliset sivut löytyvät täältä. Saas nähdä onko tässä kisassa screeniä? Ainakin rata-sm kilpailun jälkeen huhuttiin, että myös tähän kisaan olisi screeni tulossa. Joka tapauksessa hieno viikonloppu on tulossa.

 

Kansainvälinen Formula 4 kilpailu Ahvenistolle?

Kyseessä on Venäläisen miljardöörin Boris Rotenbergin uusi kansainvälinen Formula 4 sarja. Kilpaa ajettaisiin Suomen lisäksi Venäjällä ja Virossa. Itselle tämä uutinen tuli kyllä täysin puun takaa. Tästä ei ole hiiskuttu missään tai ehkä on mutta itse en ole silloin paikalla ollut. Käytännössä nyt odotellaan, että FIA tulee tarkastamaan Ahveniston radan jotta puitteet olisivat kunnossa kilpailua varten. Tuskin tuo ongelmaksi muodostuu, onhan Ahvenistolla ennenkin ajettu kansainvälisiä Formula kisoja. Kalustosta en osaa muuta sanoa kuin, että ne on Formula 4 autoja. No shit!. Mielenkiintoinen kysymys kuuluu, että käykä Suomessa olevat F4 autot tähän sarjaan vai onko se kalusto auttamatta vanhentunut? Nythän Formula 4 luokka ajaa historic kisojen yhteydessä.

Yle Hämeen tekemä juttu löytyy täältä.

 

Finrace kilpailut olivat hyvät mutta

Mikä siinä nyt on? Kesäkuussa soisi yleensä olevan todella lämmin. Mutta ei, kaverinikin istui vieressä pipo päässä! Ja minä hanskat kädessä. Ja tietysti seuraavana päivänä oli shortsi keli. Harmi vaan kun tuo sunnuntai lässähti kilpailullisesti aivan totaalisesti. Edes minä en vaivautunut paikan päälle. Miksi pitää väkisin järjestää kahden päivän tapahtuma kun autoja ei vaan tule. Vaikka mistä sen etukäteen voi aavistaa. Jättiscreeni oli hyvä idea mutta ei aivan toiminut käytännössä niinkuin itse oletin. Kameroita oli liian vähän ja itse screeni oli liian kaukana. Sitä ei tullut katsottua oikeastaan ollenkaan. Mutta huhu kertoo, että samainen screeni olisi tulossa seuraavan kerran Historic Grand Raceen. Toivottavasti viilattuna. Varikolla on muuten pari kuusta jotka olivat screenin edessä pahasti. Ne sais kyllä kaataa pois. Häiritsevät näkyvyyttä myös varikkokatokseen.

 

Finrace rata-ajot lähestyvät

Tulevana viikonloppuna 14.-15.6 ajetaan rata-autoilun sm sarjan kauden toinen viikonloppu. Kilpailua on markkinoitu selvästi paremmin kuin viime vuosina. On lupa odottaa, että myös yleisöä on tulossa paikalle. Tänä vuonna varsinainen pääpäivä on lauantai ja siitä syystä lipun hinta on 15e. Tuolla lipulla pääsee paikan päälle myös sunnuntaina joka näyttää kilpailullisesti tosin ainakin tällä hetkellä olevan täysin turha päivä. Muuten sunnuntain lippu on kyllä edukas 5e. Yleisö varmasti viihtyy paremmin nyt kun TV Screen näyttää tapahtumat myös suolenkiltä. Paikallisessa Hämeenlinnan kaupunkiuutisissa on hyvät jutut tulevasta tapahtumasta, näet sen täältä. Selaa tuo nettilehti aivan loppuun saakka niin alkaa löytymään tietoa. Virallisilta sivuilta näet aikataulun, Finrace.

 

Kesän tapahtumat 2014

Täytyy myöntää, että sivujeni päivitys on pikkuisen naftia. Se johtuu ehkä siitä kun itse menen fillingin mukaan eli jos apparalla ei tapahdu kunnon kisoja niin itsellä myös motivaatio on vähän alhaalla. Ja varmaan myös siitä kun ei ole oikein ehtinyt. Olen ollut koko kevään tekemässä mielenkiintoista digitointiprojektia joka liittyy Hämeenlinnan historiaan. Ja kun muutakin elämää pitää olla niin...

Hyvää tässä on se, että tie on vain ylöspäin. Toki esim. rallicross puuttuu tämänkin vuoden kalenterista mutta uskon ja toivon, että laji tulee takaisin Ahvenistolle jopa MM tasoisena. Niin upea paikka apparan rallicross rata on. Paljon hienommat puitteet nyt jo kuin esimerkiksi Suomen tällä hetkellä ainoalla FIA:n hyväksymällä rallicross radalla.

Kauden aloittaa Rata-autoilun sm sarja 14.-15.6. Uudistuksia tälle kaudelle on ainakin se, että pääpäivä on lauantai. Toki sunnuntainakin tapahtuu jotain mutta mahdanko edes minä olla kiinnostunut menemään sinne sunnuntaina? Riippuu mitkä luokat ajaa sunnuntaina mutta huonolta näyttää. Itse jos saisin päättää niin laittaisin Porschet, Camarot, V1600 ja Legendsit lauantaille ja loput sunnuntaille. Kaikille luokille 2 lähtöä ja muuta ei tarvita. Mutta katsotaan nyt miten aikataulu tästä muovautuu. Erittäin mieluista luettavaa oli Rata - sm sarjan kausijulkaisussa. Ahvenistolle on tulossa jättiscreen näyttämään yleisölle myös suolenkin tapahtumat. Näin tämäkin "ongelma" on ratkaistu. Sais olla kyllä mielestäni vakiovaruste ratakilpailuissa.

Heinäkuussa 27.7 on taas kai voisi jo sanoa jopa perinteinen Ahveniston rompe ja kirpputori. Elokuussa 9.8 on tarjolla jotain aikas mielenkiintoista nimittäin Linna Cruising. Siellä on nähtävillä varmasti melkoista kalustoa. Tuosta viikon päästä 16.-17.8 ajetaan Historic Grand Race eli Suomen isoin historiallisten autojen kilpailu. Tämähän on joka vuosi hieno tapahtuma. Tänä vuonna kilpailu on osa Gulf Nordic Historic Challenge sarjaa. Tuo lisää kyllä kilpailun mielenkiintoa entisestään. Yksi asia tosin puuttuu nimittäin jättiscreen. Voisi olla kova lisä tähänkin kilpailuun.

 

Kauden 2014 kilpailut

Tällä hetkellä tiedossa on 2 mielenkiintoista tapahtumaa. Rata-autoilun sm kilpailut 13.-15.6.2014 ja Porsche club festival 7.6.2014. Historic Grand Racen puuttuminen ihmetyttää. Vai odotetaanko tässä kenties Ruotsin kalenteria jos saisivat kuljettajia sieltä mukaan tänä vuonna. Rallicross. No mitä tähän voi sanoa? Ottakaa joku seura asiaksenne järjestää kisat Ahveniston legendaarisella rallicross radalla. Ongelma ilmeisesti on se, että radan hoitokulut ovat liian suuret. Eli radan putsaus maksaa liikaa siihen nähden mitä tulot ovat. Olisiko ratkaisu vetää rallicross radalle asfaltti? Onko olemassa sopivan liukasta asfalttia jotta ajo ei olisi täysin rata-autoilua? Entä radan soveltuvuus sen jälkeen kansainväliseen rallicross kisaan? Itse olen ollut pikkuisen tätä vastaan koska rallicross ei ole rata-autoilua. Mutta jos tämä palauttaisi tämän hienon lajin Ahvenistolle niin miksi ei...

 

Uutiset 2013 -->

 

www.free-counter-plus.com
free-counter-plus.com
Jewelryboxpro.com

 

 

 

Free Web Template by Hoover Web Design